Šo laika posmu dabā – starp ziemas beigām un pirmo jauno ražu mēdz saukt par gavēni, jeb „bada laiku”. Pagājušā gada rezeves strauji izsīkst un izredzes tās papildināt vēl nespīd tik drīz.

Turpretī restorānam Vincents  pēdējās pāris nedēļas ir bijušas īpaši bagātīgas. Februāra sākumā bijām pagodināti uzņemt pie mums Hestonu Blumentālu (Heston Blumenthal) ar komandu, bet pagājušajā nedēļā Vincentā viesojās fantastiski erudītais ēdienu kritiķis Endijs Heilors (Andy Haylor), kurš ir vakariņojis visos pasaules restorānos ar trim Mišelina zvaigznēm.

Trešdienas vakarā kļuva arī zināms, ka ceturto gadu pēc kārtas Vincents ir izvēlēts par Latvijas restorānu numur 1. Starptautiska godalgotu šefpavāru, restorānu īpašnieku un kritiķu žūrija piešķira mūsu restorānam prestižo titulu „Ekselence labākais restorāns Latvijā 2016”. Šogad topa izveidi atbalstīja „Ekselence”, „Lielvārdes alus”, “Gemoss” un „airBaltic”, kuriem visiem pateicos arī es.

Šī balva seko atzinībai no gardēžu ceļveža „ White Guide Nordic 2017”, kurā Vincents tika apbalvots kā Baltijas valstu labākais restorāns.

Lielākā atzinība par šiem sasniegumiem pienākas manai komandai – pavāriem ar Aleksandru Nasikailovu priekšgalā un viesmīļiem, kurus vada vīnzinis Raimonds Tomsons. Viņi visi aizrautīgi un smagi strādā, mīl ēdienu un pasniedz to ar prieku un augstajai kvalitātei atbilstošu cieņu.

Paldies visiem mūsu klientiem, kuri Vincenta labo slavu nodod tālāk no mutes mutē. Man tas ir nesalīdzināmi svarīgāk kā apmaksāta reklāma kādā žurnālā.

 

Jūsu Mārtiņš Rītiņš

 

Foto: Juris Zīģelis, Kaspars Meinerts