JAUNĀ GADA SVINĪBAS VINCENTĀ FOKUSĒJOTIES UZ FARĒRU SALĀM.

Jauns gads nozīmē jaunu svaigu sākumu. Un mēs Jūs ielūdzam uz svaigāko Jaunā, 2015. gada sagaidīšanu Rīgā. Viena no lidmašīnām, kas ielidos 30.decembrī Rīgas lidostā, atvedīs kravu, kura domāta tieši restorānam Vincents.

Gadiem ilgi es pazīstu zemniekus, kuru audzētos produktus sagatavoju un pasniedzu. Un personīgi pazīstu arī dažu Farēru salu zvejniekus, kuru izliktajos tīklos iemaldās delikateses, kas greznos Vecgada ēdienkarti.

Karrie nirst ledaini aukstajās Ziemeļatlantijas jūras dziļumos un ķer jūras ežus. Tie tiek raksturoti kā Farēru salas vienā kumosā. Ēdot rodas sajūta, it kā jūs būtu tikko norijuši vētru! Tie satur ne tikai jodu, jūras ūdeni, salu vējus un miglu, bet arī Japānā slavenās, rijīgās gonādas, adatainas miniatūras radības. Tās jūsos rada, ja ne gluži sprādzienam, tad marihuānai radniecīgas un līdzīgas ķīmiskas reakcijas noteikti. Ar to arī viss ir pateikts.

Tātad svētlaimīgi baudot un uzsākot ziemas mielastu, mēs turpinām ne tikai ar lielākajiem, bet arī svaigākajiem un tīrākajiem. Es runāju par starptautiski atzītajiem arhipelāgu langustiem, kuri tika ievilināti mana labā drauga Marni Gunnar režģos. Stingra tekstūra, eleganta garša, nesalīdzināms izmērs un –pēcgarša, ko jūs piedzīvosiet, baudot saldāko pasaules sašimi. Mēs pasniegsim langustu astes noblanšētas precīzi 10 sekundes. Pagatavotas uz karstiem akmeņiem, tvaicētas rozā vīnā un papildinātas ar langustu bisku. Uz galda tie nonāks viegli apbārstīti ar kaltētu oregano no Patelerijas salas (ne no Farēru).

Šos pasniegsim ar iespējams visvairāk balvas saņēmušo un ar rokām gatavoto pastu no Kamofolines nama*, kura papildināta ar kārtīgu devu pašmāju ikriem no Mottras Kaviāra nama. Pēc publikas pieprasījuma pasniegsim arī foie gras no mazās Roberta Duperiera Landaises bioloģiskās saimniecības, kurai ir izcila reputācija attiecībā uz putnu turēšanu.

Atgriežoties pie Farērām. Mūsu lasis, audzēts savvaļā – Apslēptajā Fjordā, ir neapstrīdami labākais lasis pasaulē, un ir produktu augstākās kvalitātes pierādījums - pilnībā brīvs no hormoniem vai antibiotikām. Es to droši apgalvoju, jo esmu tur bijis. Mani savaldzināja un es padevos, uzķēros uz āķa.

Mūsu ēdienkartes Menca no Farēru salām** ir pieprasīta pasaules šefpavāru vidū, un mēs esam viens no retajiem laimīgajiem restorāniem, kas to saņem – ar gaisa kravu, ne kuģu.

Kā gaļas ēdiens būs balodis. Tas garšo kā cāļa tumšā gaļa, bet ir maigāks un sulīgāks, bet, ja jūs būsiet uzstājīgs, es uzcepšu Jums personīgi Wagyu filejas steiku.

Tad, vakariņu noslēgumā, desertu Ceptas Farēras (ne Aļaska) mēs noflambēsim pie Jūsu galdiņa un pasniegsim Amedei šokolādes konfektes, pagatavotas mūsu virtuvē.

Labu apetīti!

Mārtiņš

* The Good Egg Award (Compassion in World Farming) Balva par bioloģisko olu izmantošanu ražošanā

Laimīgu Jauno gadu!

Lai veiktu rezervāciju lūdzu zvaniet pa tālruni 29422446 vai rakstiet.

evita.brence@restorans.vincents.lv