Rudens veltes Vincentā

Šajās dienās svari nosaka mūsu horoskopu un ikdienas ritējumu. Tā ir arī mana horoskopa zīme. Nesen sākās arī sākās astroloģiskais rudens, tāpēc arī mūsu ēdienkartē ir tieši rudens sezonai atbilstošas izmaiņas. Šīs sezonas produkti atspoguļo visa gada auglīgumu, ražīgumu un bagātību. Daba ir pilnībā nobriedusi dot mums pašu labāko.

Šeit aprakstīšu dažas jaunās bagātīgās rudens veltes, kas ienākušas Vincenta ēdienkartē.

Ļoti mežonīgs savvaļas Baltijas jūras lasis

Ir zināmas sešas lašu sugas un ir septītā, no kuras vajadzētu izvairīties. Tas ir lasis, kas audzis un barots zivju fermās. Šie laši nav salīdzināmi ar savvaļā augušajiem, kas pavada savu dzīvi aizrautīgi ceļojot pa jūrām un okeāniem. Līdzīgi kā vīns tiek raksturots aklajās degustācijas, tāpat tiek nogaršotas un salīdzinātas zivju šķirnes un garšas. Tikai šīs degustācijas nav tik pat populāras un iecienītas, kā vīna un citu dzērienu.

Alnis – arī savvaļas

Grilēts šīs sezonas aļņa sedls, lēni pagatavots, pasniegts ar garšaugu, kadiķu un lazdu riekstu kažoku un medū, ķiplokos un rozmarīnā glazētām plūmēm.

Anjoloti

Ķirbju un Meldera kazas siera anjoloti ar Pjemontas lazdu riekstiem un parmezāna sieru. Šis ēdiens noteikti kvalificētos, kā astotais pasaules brīnums.

Ar rudenīgiem sveicieniem, Mārtiņš