Hestona Blūmentāla restorāns Anglijā saucās „Fat Duck”, jeb  „Resnā pīle”.  

Mārtiņam Rītiņam Vincentā ir sava – „Savvaļas pīle”.

Meža pīļu medību sezona sākusies pagājušajā sestdienā, 8.augustā, un šīs medības vienmēr tikušas uzskatītas par džentlmeņu sportu, kas piestāv Vincentam.

Pagājušo sestdien mēs nošāvām 22 pīles un tagad tās karājas, lai nobriestu, kā to parasti dara ar medījumiem. Meža pīles ir krietni mazākas nekā audzētas lauku pīles, un tās ir daudz ātrākas un ņiprākas, tamdēļ daudz grūtāk nomedījamas.

Latvijas veikalos nav iespējams iegādāties šos putnus. Baudīt šo unikālo medījumu jūs varat tikai pašu mednieku mājās pie pusdienu galda vai arī restorānā Vincents. Meža pīļu medību sezona ir ļoti īsa. Tās lielos baros pulcējas pirms došanās uz Ziemeļāfriku.

Meža pīle ir jāpagatavo salīdzinoši vienkārši, vien apsvilinot uz karstas uguns.  

Kā visi medījumi, arī meža pīles tiek noturētas pirms pasniegšanas. No kauliem, spārniem un ķidām mēs pagatavosim tradicionālu mērci, kā to būtu darījuši mūsu senči. Un Vincentā šis ēdiens tiešām būs pilnīgs „Slow Food” – vietējs, sezonāls un īsts.

Meža pīle tiks pasniegta ar meža veltēm.

 

Restorāna VINCENTS
Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš