­

Ja jums piemīt kaislība uz Franciju un franču virtuvi, nav jābūt slavenajam „franču degunam”, lai baudītu franču ēdienu un vīnu. Pirmskara laikā Rīga bija pazīstama kā „Mazā Parīze”. Tas nebija saistībā ar arhitektūru vai baznīcām, bet gan Rīgas slavenās naktsdzīves, restorānu un bāru dēļ.

Vairumam latviešu franču virtuve asociējas ar Disneja studijas multfilmu „Ratatouille, bet šajā nedēļā mēs šo priekšstatu izmainīsim. Godinot Francijas garšu - „Gout de France”, restorāns Vincents, līdzās ar citiem 14 Latvijas restorāniem, piedalās šajā īpašajā pasākumā.

Jau otro gadu pēc kārtas Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti (Stéphane Visconti) un Francijas institūta direktors Žils Bonviāls (Gilles Bonnevialle) aicina uz Francijas Ārlietu un starptautiskās attīstības ministrijas un šefpavāra Alēna Dikasa (Alain Ducasse) organizēto pasākumu, kura ietvaros vairāk kā 1000 šefpavāru visos piecos kontinentos iekustinās jūsu garšu kārpiņas, godinot franču pavārmākslu un vīnus.

Pasākuma ieskaņā 21. martā, Francijas Vēstniecībā Latvijā un restorānā Vincents iepazīstināsim Jūs ar vienu no Francijas slavenākajiem un aizraujošākajiem ēdieniem - Canard à la Press.

No 21.marta līdz 24.martam restorānā Vincents piedāvājam nobaudīt  īpaši izveidotu degustāciju ēdienkarti un Canard à la Press.