Interesanti par ko Cecilia Tessieri sapņo naktīs? Vai visa viņas dzīve, gan dienā, gan naktī it tikai par un ap to?

Es esmu pārliecināts, ka tā tas varētu arī būt, jo sešus gadus pēc kārtas viņas Toskānas šokolādes ražošanas uzņēmums Amedei, kurš  ir ieguvis "Zelta Pupiņas Balvu" Londonas šokolādes akadēmijā.

Kad Secīlija aizsapņojas dienas laikā, vai viņa sapņo par balto šokolādi? Vai naktīs viņas sapņi ir tumšā šokolāde un, kad viņai rādās murgi, viņa domā par trifelēm?

Secīlijai ir sapņu darbs. Viņa ir vienīgā sieviete- profesionāla šokolādes ražotāja šajā nozarē. Viņa garšo, ēd un tirgo šokolādi. Bet ne parastu šokolādi. Viņa jau ir izpelnījusies vispasaules šokolādes entuziastu uzmanību, izveidojot „pasaulē dārgāko šokolādi". Viņas veidotais “Porcelano” tiek raksturots kā šokolādes šampanietis. Un tagad viņa ieradīsies Vincentā, Rīgā.

Mēs abi esam kaislīgi laba ēdiena, vīna un, protams, šokolādes piekritēji. Nākošajā ceturtdienā, 28.februārī, mēs pasniegsim īpašas vakariņas, kuru laikā sapārosim Amedei šokolādi ar zoss aknām foie-gras, jūras ķemmītēm, rizoto, balodi un pabeigsim vakaru ar lielu sprādzienu – šokolādes eksploziju. Arī mūsu vīziņa Raimonda Tomsona pienākums ir nedaudz apskaužams- piemeklēt šiem ideālajiem pāriem vēl izcilākus vīnus.  Interesanti, par ko sapņos viņš? Ēdienkarti jūs varat apskatīt šeit.

Jums liekas, ka esat pārāk aizņemti 28.februārī? Jums tik daudz, kas jāpadara? Darbu sarakstā kā pirmo ierakstiet – ēst šokolādi. Šādi jūs paveiksiet vismaz kādu no plānotajiem ceturtdienas darbiem.

Secīlija rada ko pavisam atšķirīgu. Viņa šokolādes kvalitātes latiņu ir pacēlusi vienā līmenī ar izmeklētiem vīniem vai viskijiem. Runa iet par ražošanu un mārketingu. Piemēram, Amedei pēdējais jaunums, kas tiek ražots limitētā daudzumā ir “Blanco de Criollo”. Tā ir 70% tumšā šokolāde un sastāv no retām Peru kakao pupiņām. Aromātā var atpazīst savvaļas ogas un sēnes, kas mijas ar žāvētu plūmju un grauzdētu mandeļu niansēm. Visbeidzot smalka lakricas nots pabeidz delikāto aromātu. Līdzīgas degustācijas piezīmes jūs varētu lasīt pēc reta vīna vai single malt Skotu viskija baudīšanas. Secīlijas uzņēmums liek jaunus pamatus šokolādes industrijā – tas piedāvā virkni „mono izcelsmes” produktu, izmantojot konkrētas pupiņas no konkrētas vietas, izvairoties no dažādu vietu pupiņu maisījumiem.

Amedei tika nodibināts 20 gadus atpakaļ ar vienu mērķi – radīt šokolādi. Šokolādes sastāvdaļas ir pašas svarīgākās, īpaši kakao pupiņas, un to kvalitāte arī sadārdzina pašu produktu.

Bet, tāpat kā vīna un viskija cienītājiem, cenas zināšana nebūt neglābj jūs no apsēstības un atkarības.  Tieši tādēļ pēc 28.februāra Rīgā tiks izveidota anonīmo šokolādes atkarīgo personu grupa. Tā būs 12 soļu programma, jo jums vienmēr jāatrodas 12 soļu attālumā no šokolādes.

Tagad sekos informācija, kas jūsu atkarību palielinās. Amedei ražo 120 dažādus šokolādes veidus no kakao pupiņām, kuras nāk no Trinidādas, Tobāgo, Peru, Venecuēlas, Ekvadoras, Jamaikas un Madagaskaras (vietējie Latvijas šokolādes ražotāji visas savas pupiņas pērk no viena avota Kotdivuārā).

Ja jūs nekad neesat grēkojuši, vai nezināt kā to darīt, rezervējiet vakariņas restorānā Vincents 28.februārī un mēs jums parādīsim kā tas darāms. Ir teiciens, ja reiz esat baudījis (labāko) šokolādi, šokolāde sāk baudīt Jūs. Un Vincents līdzīgi kā baznīca uzņem grēciniekus. Un tagad ir laiks man atklāt kādu manu grēku. Kad es biju mazs, mana mamma dusmīgi iztaujāja mani, kāpēc pieliekamajā ir tikai viena šokolādes tāfelīte, ja atstātas tur bija divas. Es tiku kārtīgi sarāts, kad atbildēju, ka pieliekamajā bija pārāk tumšs, lai es saskatītu otru tāfelīti. Muļķis maksā divreiz.