Tikko esmu atgriezies no Čikāgas, kur kopā ar pavāru Ivanu priekšstādījām Vincenta virtuvi Čikāgas kulinārajās krustcelēs Džona Hankoka ēkas 95 stāvā neilgi pirms Čikāgā notiekošā NATO sammita.

Galdā cēlām sparģeļus, savvaļas lasi, piena sivēnu un viršu medus kūku.

Hokeja faniem šī ir pasaules čempionāta sezona, kas norit Zviedrijā un Somijā.

Man, kā ik gadu, šī ir vietējo sparģeļu sezona.

Jo sparģeļiem ir daudz senāka vēsture kā NATO un hokeja čempionātiem. Vissenākajā līdz mūsu laikiem saglabātajā Apīcija recepšu grāmatā , kas datēta ar 3.gadsimtu, atrodama sparģeļu recepte, kur tos pasniedz kopā ar ķauķiem.

’Patina de asparagis frigida’- Apīcija sparģeļu kasarolle.

Sparģeļi ir viena no nedaudzajām delikatesēm, ko restorānā varat ēst ar pirkstiem, ja jums tīk šāds vēriens. Nāciet un baudiet sparģeļus! Sparģeļu zupai gan būs nepieciešama karote. 

Ar pavasarīgiem sveicieniem, Mārtiņš