Jaunajam gadam tuvojoties, būtu jānosprauž jauni mērķi, uz kuriem Vincentam tiekties. Es nevaru atļauties gulēt uz lauriem un palikt pie sasniegtā. Man ir vajadzīgi jauni stimuli, jauni mērķi.

Vērtējot padarīto, manī bieži iezogas šaubas, vai šogad ir paveikts viss iespējamais? Bet kopsummā šis ir bijis ļoti labs gads. Deviņi mani darbinieki- pavāri un viesmīļi, nedēļu nostrādāja kopā ar Rene Redzepi pasaules labākajā restorānā NOMA, Kopenhāgenā.

Ivans- mans šefpavārs un es piedzīvojām lieliskāko gastronomisko piedzīvojumu Granta Achtezes restorānā ALINEA, Čikāgā, kas ir labākais restorāns Ziemeļamerikā. ALINEA`s veiksme un noslēpums slēpjas negaidītā pārsteigumā, un, savā ziņā, es domāju, ka Jūs, kas esat vakariņojuši mūsu restorānā Rīgā, arīdzan esat šo to no pārsteiguma izbaudījuši. Un nākošgad mēs pārsteigsim Jūs vēl un vēl.

Vēl es vēlētos izmantot izdevību, lai palielītos par mūsu Tommy. Viesi viņa smaidu salīdzina ar Leonardo da Vinci Mona Lisas vīrišķo dubultnieku. 2010.gads arī Raimondam Tomsonam (jeb- kā mēs viņu saucam- Tommy) ir bijis ļoti veiksmīgs. Pārstāvot restorānu, kā Vincenta sommeljē, viņš ieguva pirmo vietu Eiropas “Trophee de Champagne” Prāgā, apsteidzot 26 citus Eiropas valstu vīnziņus.
Latvijai vajadzētu lepoties ar šādu Tommy un Vincenta sasniegumu.

Es vēlētos jums visiem pateikties par šo- nu jau pagājušo gadu, nosūtīt Jums sirsnīgākos vēlējumus svētkos un ar prieku atkal sagaidīt Jūs Vincentā nākošajā gadā.

Būs jauni ēdieni, vīni un, protams, pārsteidzoši šampanieši!

Mārtiņš Rītiņš,

Restorāna Vincents šefpavārs